یک تکنیک سه بعدی برای اسکن کردن که در موزه بریتانیا آزمایش شده، می تواند راه را برای ایجاد موزه های مجازی هموار کند.
در این شیوه، موزه بریتانیا با استفاده از شیوه اسکن لیزری، نمونه هایی دیجیتال از کتیبه های سفالی شکننده که مربوط به دوران باستان در عراق است درست کرد.
دکتر ایروینگ فینکل، از مسئولان بخش خاورنزدیک در موزه بریتانیا، گفت این شبیه یک دستگاه فتوکپی است، که میلیون ها بار قویتر شده است.
پس از اسکن کردن شی مورد نظر، یک تصویر سه بعدی درست می شود که می توان آن را در سایت اینترنتی گذاشت.
از اطلاعات به دست آمده همچنین می توان برای ایجاد یک کپی دقیق از اصل تصویر با استفاده از یک روبات، استفاده کرد.
دکتر فینکل به بی بی سی گفت: فرض کنید که یک قالب پنیر دارید. دستگاه را روشن می کنید و لیزر، این قالب پنیر را به صورت سه بعدی برای شما می برد.
فکر استفاده از این روش سال گذشته آغاز شد، در آن هنگام، متصدیان موزه ای در عراق درخواست کردند که از روی هزار کتیبه سفالی، بدل تهیه شود تا از آنها برای تزیین نمایشگاه جدیدی در موصل استفاده شود.
این کتیبه ها که هزاران قطعه آن در موزه بریتانیا وجود دارد، شامل حکاکی های بسیار ریز به خط میخی است. از جمله نوشته ها ی روی این کتیبه ها، فرهنگ لغات، داستان های تخلیلی و فهرست محصولات زراعی است.
بدل سازی از روی این کتیبه ها، با استفاده از شیوه سنتی قالب گیری سال ها طول می کشید، ولی با شیوه لیزری جدید ظرف چند هفته این کار انجام می شود.
انتظار می رود که نتایج این آزمایش به زودی حاصل شود. دکتر فینکل گفت در صورتی که معلوم شود آزمایش ها موفقیت آمیز بوده است، بسیاری از مجموعه های موجود در موزه، از طریق اینترنت هم قابل نمایش خواهد بود.