نسل جدید CPU های قدرتمند در کامپیوترهای شخصی

 پس از گذشت سالها، شرکت Intel آخرین محصول خود را با نام Itanium2 یک تراشه 64 بیتی است به بازار عرضه کرده است.
برای آنکه بتوان از این تراشه استفاده نمود به یک سیستم عامل 64 بیتی خاص نیاز است تا بتوان از برنامه های 64 بیتی نیز بهره برد. اولین نسل پردازشگرها به معنی امروزی در سال 1971 توسط شرکت Intel معرفی و روانه بازار شد. این پردازشگرها به نام 4004 تنها قادر بودند مانند یک ماشین حساب کنترل محاسبات را انجام دهند و تراشه های 4 بیتی محسوب می شدند. نسل بعدی این پردازشگرها به 8بیت و سپس به 16 بیت ارتقا یافت. پس از آن CPU های 32 بیتی به بازار آمدند که البته قدرت حقیقی پردازش آنها 32 بیت نبود. این سری از ترشه ها نیز پس از مدتی کامل شدند و سرانجام نوبت تراشه های 64 بیتی رسید.
پس از گذشت سالها، شرکت Intel آخرین محصول خود را با نام Itanium2 یک تراشه 64 بیتی است به بازار عرضه کرده است. برای آنکه بتوان از این تراشه استفاده نمود به یک سیستم عامل 64 بیتی خاص نیاز است تا بتوان از برنامه های 64 بیتی نیز بهره برد. سوالی که مطرح می شود این است که آیا کاربران عادی نیازی به چنین سیستم هایی در منزل خود دارند یا خیر؟
شاراد گاندی (Sharad Ghandi) از شرکت اینتل می گوید: « با توجه به اینکه تمامی برنامه های کاربردی و سیستم عاملهای مورد استفاده کاربران عادی 32 بیتی هستند، فرقی ندارد که یک کاربر از یک تراشه 64 بیتی استفاده کند یا از یک تراشه 32 بیتی.» شرکت AMD یکی از بزرگترین رقبای شرکت Intel که تا اواخر تابستان امسال قصد دارد اولین سری تراشه های 64 بیتی خود را برای کامپیوترهای خانگی و شخصی عرضه کند، نظر دیگری در این باره ارائــــه مــــی دارد. مدیـــر عامــــل ایــــن شرکـــت هکتور روئیز (Hector Ruiz) می گوید: " کامپیوترهای خانگی و شخصی 64 بیتی نیز در طول زمان همچون نسل قبل از خود که به راحتی جای کامپیوتر های 16 بیتی را گرفتند مورد توجه کاربران قرار خواهد گرفت."
طبق ادعــــای شرکت AMD، یــــک کامپیوتر خانـــــگی که از تراشه 64 بیتی Athlon این شرکت بهره می برد، بر خلاف همتای خود که متعلق به شرکت Intel است، قادر خواهد بود تا برنامه های 32 بیتی را نیز به اجرا در آورد. البته این امر به معنای افزایش سرعت و کارایی برنامه ها نیست. روئیز (Ruiz) می افزاید: " شما با استفاده از چنین تراشه ای می توانید تمامی برنامه ها و سیستم عاملهای 32 بیتی و 64 بیتی که به زودی روانه بازار خواهند شد را بر روی سیستم خانگی خود نصب کنید." در حقیقت نیازی به یک سیستم عامل خاص نیست.
اگرچه به نظر می رسد رقابت بین این دو شرکت موجب سردرگمی کاربران در انتخاب تراشه برای سیستم های خانگی خود شده است، اما هیچ شکی وجود ندارد که نوبت به نسل جدید برنامه ها و تراشه های 64 بیتی رسیده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد